I Bohrs og Ørsteds fodspor

Sted:  Lige der hvor elektromagnetismen blev opdaget! Nørregade 21, 1165 København K, 55.680455,12.570990. Slutpunkt. Bredgade, dog med mulighed for afkortning ved Kongens Nytorv. Ruten er ca. 2-4 km lang.

Tid: Ca. 1½ time.

Pris: 125 DKK pr. person. Kontante penge foretrækkes, men mobilepay er også en mulighed.

Verden blev større i lille København! Her blev elektromagnetismen opdaget, grundstoffet aluminium blev udvundet her for første gang og kvantefysikken blomstrede.

Det her er nørdernes København med to naturvidenskabelige genier. Turen har et biografisk og arkitektonisk sigte – det vil sige at jeg peger på husene og siger noget om historien. Du kan (højst sandsynligt) brillere med større viden om formler og reaktionskæder – eller bare gå med og få sjove oplysninger om to af verdenshistoriens største videnskabsfolk.
På turen ser vi stederne hvor det skete, men hører også om fodbold, fredskampen og familierne. Både Bohr og Ørsted havde nemlig en elsket broder, der gjorde sig gældende i sit felt, men som står i skyggen af den verdenskendte broder.

Turen er velegnet for personer over 12 år og kan tilpasses gangbesværede. Fuldstændig ukontroversiel, velegnet for firmaer og familier, ingeniører, naturvidenskabfolk på alle niveauer og mednørder, dansksindede kan virkelig også få noget ud af turen.

Sulten efter mere? Prøv Science Tours: https://sciencetourscph.com/

Bohr på ny, Forlaget Epsilon, 2013

Ruth Moore: Niels Bohr, Gyldendal, 1968

Abraham Pais: Niels Bohr’s times : in physics, philosophy, and polity, Clarendon Press, 1991Paul Strathern: Bohr og atomet, Polyteknisk Forlag, 1999

Kurt Ramskov:  Matematikeren Harald Bohr, Aarhus Universitet, 1995
Krydsfelt : ånd og natur i guldalderen, redaktion Mogens Bencard, Gyldendal, 2000

Bjarne Kousholt:  H.C. Ørsted og fornuften i naturen, Polyteknisk Forlag, 2000

Dorthe Sondrup Andersen:  Guldalder uden forgyldning, People’s Press, 2004

Dan Ch. Christensen:  Naturens tankelæser : en biografi om Hans Christian Ørsted, Museum Tusculanum, 2009