Dametur

Dametur – kvindernes København.

Sted: Vi mødes på Frue Plads, GPS-koordinater 12.57201, 55.6792, foran trappen til Københavns Universitets hovedbygning og ender sammesteds. Turen er knap to km lang.

Tid: Turen tager ca. fem kvarter, alt efter gruppens størrelse, mobilitetsgrad og spørgelyst. Dametur er til debat og diskussion. Og oplysning og fornøjelse!

Pris: 125 DKK pr. person.

Gruppestørrelse: 1-35 personer af alle køn.

Velegnet til: Personer over 15 år, men turen er også med held blevet brugt som familieudflugt: Mormor, mor og en mø på 12. Særdeles velegnet til kvindeloger, mødregrupper, tøseaftner. Forholdsvis ukontroversiel, så firmaer og familier kan også være med. Lægger op til diskussion.

Dametur

Kvinder har længe udgjort mere end halvdelen af Københavns befolkning og nu får de også en tur! Her er seje sild, pionerpiger og feminister i front.

Her står jeg ved Caroline Amalie statuen og ser tænksom ud. Du er også meget velkommen til at komme med på en tur og gøre det samme! Foto: Anja Gaard Olsen

Her står jeg ved Caroline Amalie statuen og ser tænksom ud. Du er også meget velkommen til at komme med på en tur og gøre det samme! Foto: Anja Gaard Olsen

Hør om en betydningsfuld dansk verdensrekord som vi burde være endnu mere stolte af: Nemlig Nina Bang, den allerførste parlamentarisk valgte kvindelige minister. I verden! Et gennembrud uden lige!

Basisgrupper, biblioteker og børnehaver! Alt sammen noget der har med kvinder og kvindeliv at gøre.

Her er alle køn er velkomne: Kvinder, mænd, transpersoner. Både feminister, fnisende og fesne kan være med. Man behøver ikke at have en feministisk mening – men man kan få én!

Slægtsforskere kan her også få et glimt af deres formødres by og vilkår.

 “En fantastisk og informativ tur!” Marie Bruvik Heinskou, adjunkt ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet.

Startudsigt på Dametur. Foto: Nina Søndergaard

< Her er mødestedet!

Jens Christian Manniche: Damen der skød på doktoren, Gad, 1993.

Nielsine Nielsen: Nielsine Nielsens erindringer – Danmarks første kvindelige læge, Nyt Nordisk Forlag, 1986.

Mette Mortensen: Kvindeliv i Peder Madsens Gang – En undersøgelse af udvalgte kvinders vilkår, strategier og muligheder i en københavnsk gade omkring 1870. Historiespeciale, Roskilde Universitetscenter 2003.

Helle Hvenegård-Lassen: Et andet hjem – Kvindelig Læseforenings historie 1872-1962, Museum Tusculanum/Det Kongelige Bibliotek, 2008. Og Sophie Alberti – kvindesagspioner og førstedame i Kvindelig Læseforening, Books on Demand, 2008.

Aldeles ukøbenhavnsk, men uhørt skønt. En fotoserie med lebber gennem 150 år: http://www.autostraddle.com/150-years-of-lesbians-144337/

Suk: http://www.soendag.dk/tema-100-aaret-kvinders-stemmeret/der-findes-kun-6-danske-kvindestatuer

Afslutning i Rosengården i Kongens Have

Så hyggeligt kan det være at være på Dametur!