FAQ

Ofte stillede spørgsmål

for Frequently Asked Questions in English, click here: 

Hvor mange er der med på sådan en tur?

Før corona var det 1 til 35 personer. 35 gående personer er absolut maximum for at jeg kan råbe alle op, og at vi kan være på fortovet og ikke blive for forsinkede ved lyskryds. Større grupper må enten få ture af flere omgange, eller få byvandringen konverteret til foredrag.
Lige nu er der forsamlingsforbud for grupper på mere end ti personer, det bliver muligvis ophævet 2020.06.18, derfor er gruppestørrelsen på de enkelte sider om byvandringer ikke ændret.

Vi er bare to, kan vi godt bestille en tur?

Ork ja! Jeg vil nok spørge om det kan blive en åben tur, så andre interesserede også kan komme med, men I kan godt få en helt privat tur, bare jer to.

Hvad koster en tur?

125 DKK pr. person, hele ugen i resten af 2020. Hvis der står noget andet om weekendpris, så er det fordi jeg ikke har fået rettet det. Beklager min forseelse, men i 2020 er der ikke noget med mindstepriser lørdag og søndag: 125 DKK pr. person! Tilbuddet gælder for ture i 2020.

Skal man melde sig til de åbne ture?

Nej. Man dukker bare op.

Kan man betale med MobilePay?

Ja. På et nummer der hedder 39875.

Kan man købe gavekort til en tur?

Nej. Gavekortene blev ikke rigtig brugt, og det er svært at ramme en tid og et tema der lige passer. Så vil man give en oplevelsesgave (god idé!), bestiller man en tid og tur og så betaler man bare hos mig. Nemt!

Kan man tage sin cykel med på turene?

Nej, ikke rigtig. Det er jo København, så mange af stoppestederne på turen er på smalle fortove, og byen bliver ustandselig gravet op og repareret, så jeg kan desværre ikke anbefale at man trækker sin cykel med.

Kan en mødregruppe få en bytrilning?

barnevognJa! Det er muligt at lave en barnevognsbyvandring. Det kan være når som helst på dagen for mit vedkommende, men morgen og formiddage er bedst i forhold til trafik og deltagerantallet er noget begrænset når en kortege af barnevogne skal igennem Københavns smalle gader, men op til 10 styks babyer kan snildt trilles med. Det er en fredelig fornøjelse der fodrer ammehjernen, giver frisk luft, et nyt syn på byens historie og god mulighed for hygsomme samtaler. Selve turenes temaer er de samme voksenvenlige, og småbørn er slumret sødt gennem en Prostitutionstur!

Hvor slutter turene?

Fire af turene går i ring, nemlig Prostitutionsturen, Københavns Rådhus og Bag om Bymidten, Vor Frue Plads, Nørrebrotur, Blågårds Plads, Frederiksstadtur, Nyhavn. Dameturen går fra Frue Plads til Kongens Have. Innovationsturen fra Glyptoteket til Mikkel Bryggers Gade. I Bohr og Ørsteds Fodspor fra Nørregade til Bredgade. Københavns Underliv fra Ørstedsparken til Oehlenschlägergade. Københavns Underliv Koldkrigsudgaven fra Ørstedsparken til Rådhuspladsen. Stanken i Staden fra Torvegade til Nikolaj Plads. Voldslinjen går fra Nikolaj Plads til Vester Voldgade.

Hvilken tur er sjovest?

De er alle sjove! Men folk ler mest på Kbhs underliv, Stanken i Staden, Prostitutionstur, Kbhs underliv koldkrigsudgaven, Voldslinjen, Innovationstur, Dametur, Østerbrotur, Frederiksstadtur, Bag om Bymidten, Nørrebrotur, I Bohr og Ørsteds Fodspor. I den rækkefølge.

Må man drikke øl på en tur?

Ja da! Nørd Tours er oplysende underholdning, eller underholdende oplysning, det er ikke som i skolen og man bestemmer selv over sin tid. Man må gerne ryge og drikke, gå midt i turen (bare jeg får min betaling), tage telefonen, pille næse, komme med vittige bemærkninger, spørge, synge mellem stoppestederne, spise slik og kage og mere af det man ikke måtte med en sur lærer på udflugt.

Har Nørd Tours handicapvenlige byvandringer?

Nej desværre! København er bare ikke en særlig handivenlig by. Der er fyldt med brosten, huller i vejene, smalle fortove, høje kantsten og psykocyklister.

Stanken i Staden og Innovationstur er klart de mest overkommelige byvandringer med bænke hist og her, men tilgengæld med en del brosten på Christianshavn. (Det er også en tur som blinde kan få noget ud af, da jeg jo har væmmelige lugteprøver med og turen i høj grad går på at høre om lugt, snarere end at se på bygninger). Og Prostitutionsturen er mild og med mange stop, hvor der tilmed er bænke.

Har Nørd Tours børnevenlige byvandringer?

Njar, ikke rigtig. Stanken i Staden er den mest børnevenlige, og jeg har haft fem-årige børn med, der spurgte interesseret ind til nogle af stoppene (vi kan alle forholde os til prutlugt!). Turen I Bohr og Ørsteds Fodspor kan også tilrettes yngre mennesker, fra 12 år og op – man skal have haft lidt fysik i skolen før den overhovedet giver mening. Frederiksstadtur kan også gå an til yngre folk.

At høre om sex og feminisme på et teoretisk plan er givetvis heller ikke særligt spændende for personer under 16, men interesserede unge er bestemt velkomne.

Helt små børn der slumrer sødeligt i barne- eller klapvogn er naturligvis velkomne og aldeles gratis.

Laver Nørd Tours udflugter for skoler?

Ja! Både grundskoler, gymnasier og hold fra en teknisk skole og et universitet har fået undervisning i det fri.

Niveauet tilrettes naturligvis den enkelte gruppe, og det er muligt at afrunde turen med en spørgetid, hvilket DIS har benyttet sig af.

Gode restauranter som anbefalet af min Facebookvenner i maj 2012

“Hvor spiser man godt? Kender du nogle gode spisesteder” er et ofte stillet spørgsmål, hvilket jeg lod mine ekspertvenner med en bred smag besvare:

Indre By

Ellas, Fiolstræde 21

Rio Bravo, Vester Voldgade 86

A Hereford Beefstouw, Vester Voldgade

Guru to Go, Jernbanegade 5

Atlas Bar, Larsbjørnstræde 18

Krogs Fiskerestaurant, Gammel Strand 38

L’Education Nationale, Larsbjørnstræde 12

Halifax Burger, Frederikssborggade 35

Den Tatoverede Enke, Boltens Gård

Retour, Tordenskjoldsgade 11

Umami, Store Kongensgade 59

Ofelia, Skuespilshuset

Mash, Bredgade 20

Café Norden, Amagertorv

Nørrebro

Manfreds, Jægersborggade 40

Ranees, Blågårds Plads 10

Kates Joint, Blågårds Plads

Kösk, Frederikssundsvej/Nørrebro Station

Vesterbro

Magasa, Istedgade 4

Dim Sum på Fu Hao, Colbjørnsensgade

Sticks’n’Sushi, Tivoli Hotel

Noodle House, Abel Catherinesgade 23

Good Morning Vietnam, Abel Catherinesgade 6

Brunch på Zakabona, Istedgade 88

Al Diwan, Vesterbrogade 94

Klubben, Enghavevej 4

Fiasco, Gammel Kongevej 76

Kødbyen

Fiskebaren, Flæsketorvet 100

Nose Tail, Kødbyen

Pate Pate

Østerbro

No. 1, Århusgade 1

Gustavs Bistro, Classensgade 11A