Kbh som slumby

Takket være FOF fik jeg lov til at gå i dybden med hovedstaden som den slumby den engang var. Det blev til tre foredrag med titlen Kjøbenhavn er en meget skiden Bye.

For det var den! Også i den grad. Ganske vist var København ikke en stor millionby som vore dages Mumbai eller Manila, men den var dobbelt så tæt befolket som den førstnævnte og endnu tættere end Philipinernes hovedstad. Men i modsætning til nutidens slumbyer var der ingen elektricitet. Eller wc’er. Endsige penicillin.

Med inspiration fra teorien om ankomst byer (arrival city) får du et nyt blik på fortidens København. Garanteret gys samt øget glæde ved nutidens bekvemmeligheder!

Udgangspunktet er et par tørre tabeller der sladrer om forhold der var endnu værre end dem udviklingslandene slås med idag. Vi runder Adelgade og Peder Madsens Gang og fokus er på tiden fra 1850 til 1900.

Velegnet til blandt andre slægtsforskere der vil vide lidt mere om den by deres forfædre og formødre boede i, og til uddannelsesforløb i historie, samfundsfag og geografi. Ingeniører, læger og cykelsmede vil med fordel kunne bestille foredraget og føle sig stolte på deres fags vegne! Alle andre interesserede er naturligvis også velkomne til at høre med.

http://nerdtours.dk/wp-content/uploads/2022/11/25-huse-med-den-storste-relative-befolkning-pa-hver-100-kvadratalen-inklusiv-gardrum-per-1.-februar-1850.xlsx

De tre foredrag er kogt ned til ét. Hurtigudgaven tager ca. 50 minutter. Foredraget kan godt holdes uden PowerPoint show, men er der projektor, har jeg en USB-nøgle med til at krydre de hårde fakta med billeder.