Frederiksstadtur

Sted: Nyhavn 1F ved Mindeankret, GPS: 55.6806397, 12.58796319999999, ruten er noget der ligner 2,5 km lang. 

Mødestedet. Der er bænke til venstre, og gratis wc'er til aftisning inden turen.

Mødestedet. Der er bænke til venstre, og gratis wc’er til aftisning inden turen.

Tid:  Ca. 1½ time – omhandlende tiden fra 1630 til nu.

Pris: 125 DKK pr. person. Kontante penge foretrækkes, men mobilepay er også muligt.

Gruppestørrelse: 1-40.

Velegnet til: Alle interesserede fra 8 år og opefter. Der er intet seksuelt eller politisk tema i turen, som dermed snildt kan anvendes til ukontroversielle familie- og firmature. Gæster kan også blive vist rundt, og selv de indfødte værter skulle nok kunne få en enkelt ny detalje med. (Also available in English.)

Der er umådelige mængder af brosten på ruten = Flade sko er en god idé. Terrængående kørestole kan godt lige være med.

amalienborg-in-a-nerds-view

Nørd Tur i Frederiksstaden

Turister og tilrejsende kigger på Nyhavn og Amalienborg, men hvad ser de egentlig på? Mere end bare en flok farvestrålende barer og et nuttet lille slot. Man kan også se spor af slaver, snyd og sukker. Der er stavefejl, statuer og skibe. Foruden forsvar og fulde folk. Få en pæn kulisse i en fin bydel forvandlet en levende rigtig by på denne tur, der går til og fra Nyhavn.

Turen har intet andet tema end arkitektur, historie og Frederiksstaden, så der er hverken morale eller anstødelighed på ruten, der sagtens kan ændres og tilpasses bestillerne. Jeg har dog en mening om det vi ser, og I er som altid velkomne til at være uenige med mig. Den lidt løsere karakter af denne byvandring bevirker også at der intet faktablad er til denne tur.

Kunder

Det Fri Forskningsråds Sekretariat