Om mig

Nina Søndergaard, født i Århus 1979.

Boet i København siden 1999. Cand.mag.hist. fra Københavns universitet 2008.

Studerede på Kunstakademiets Arkitektskole 1999-2002.

En af de første nørdture, til Davids Samling, vistnok i 2011. Foto: Anja Gaard Olsen

Allerede fra det allerførste besøg følte jeg mig hjemme i København. Siden er min kærlighed til København bare vokset. Jeg håber at kunne videregive den her glæde og i det hele taget min begejstring for nørdede emner. Du behøver ikke at være interesseret i gadelygternes fascinerende historie, men du kan blive det. Ja, selv ikke-ting kan blive til berigende fortællinger, der giver stof til eftertanke. 

 

Mine ture er dogmeture, hvor vi skal se de rigtige steder og få fakta på plads, ofte sammen med mine urimelige meninger, som du godt må være uenig med mig i. 

Jeg blev historiker ved at skrive bachelor om fattiglovgivningen 1708 og speciale om lugten i København 1798-1845. Siden har jeg beskæftiget mig med især kvindehistorie og byhistorie, men jeg læser om alt muligt, fordi jeg er en nysgerrig nørd.

magisterbevis001Nørd Tours har kun én ansat og det er mig. Jeg er firmaets bogholderske, chef, daglig leder, grafiker, hjemmesideadministrator, indkøber, kaffehenterske, marketingsperson, rengøringsdame, sekretær, tegner, tekstforfatter og tilrettelæggerske. Dermed er der helt sikkert plads til forbedring, og de forslag lytter jeg gerne til.

Jeg har haft en masse jobs førhen. Bl.a. hos Megafon analyseinstitut, PostDanmark, Vesterbro og Brøndby biblioteker, Statens Forsvarshistoriske Museum, Det kongelige Bibliotek samt Greve Museum og lokalhistoriske arkiv. Desuden har jeg lavet Wikipediaopslag om gaderne på Ydre Nørrebro og Østerbro i samarbejde med Thomas Oldrup.

Medstifter af Seksualpolitisk Forum i 2007.

Prosexfeministisk blogger siden 2009.

Billetsælgerske i Ejbybunkeren siden september 2012.

Ørstedguide i Rundetårn juli-september 2020.

Hvis du vil se mere om mine meninger og medieoptræden, så er der en underside her.

 


 

Skrifttypen jeg har anvendt til skiltene med Nørd Tours og andre overskrifter er ”Neo Contact”, som er den digitaliserede halvfede, smalle egyptienne jeg mener ligger tættest op ad den skrifttype som københavnske gadeskilte før 1989 er sat i. Den skrifttype er tegnet i 1929! Meget sent, da egyptienneskriften dukkede frem allerede i 1817. Manden bag var Frederik Christian Lund (1896-1984), der var Københavns stadsarkitekt 1943-1966.

Ved hæmningsløst at stjæle det gamle design ønsker jeg at signalere at jeg er gammeldags NT historie er sjovt(det må historikere jo gerne være), troværdig og tydelig og at mine produkter peger hen mod nye oplevelser. Foruden naturligvis, at jeg kender og elsker den by jeg har gjort til min.

I 1989 besluttede kommunen at opsætte nye gadeskilte i en sans serif, der virker forbløffende fad og kønsløs i forhold til de gamle skilte, hvor teksten er i flot relief. De nye skilte er flade, og med hvid skrift på mørkeblå baggrund. Skrifttypen er Dansk Vejtavleskrift fra 1978.

Den fungerer fantastisk godt på de store vejskilte, hvor den også er smukt spatieret, men knap så godt på de små, mere intime gadeskilte, her savner fonten kant og karakter.