Rusland har en lang tradition for hemmeligt, magtfuldt politi. I 1825 etablerede kejser Nikolaj den første (1796-1855) Den Tredje Afdeling af Hans Kejserlige Majestæts Eget Kabinet. Det blev i 1880 efterfulgt af Okhrana ’Departementet for Beskyttelse af Offentlig Sikkerhed og Orden’, dernæst Tjekaen ’Den Ekstraordinære Kommission’ fra 1917 og det sideløbende GPU ’Statspolitisk Direktorat’ 1922-1934, NKDV et akronym for ’Folkets Indenrigsaffærer’ fra 1934-1954, hvor det nok så kendte KGB ’Komitéen for Statssikkerhed’, der officielt blev opløst i 1991. I 1995 kom FSB til, ’Den Russiske Føderations Føderale Sikkerhedsservice’. Uanset navn var retsusikkerhed, skueretter, tortur og anden umenneskelig behandling en fast bestanddel af ”servicen”.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.