Et forskerhold har studeret 5 millioner digitaliserede bøger udgivet fra 1500 og frem til 2011. Det gav en tekstmasse på mere end 500 milliarder ord på engelsk, fransk, spansk, tysk, russisk, hebræisk. Skulle det læses af et menneske, der hverken spiste eller sov, ville det tage mere end 80 år. Sammensat til én sætning, ville den strække frem og tilbage fra jorden til månen 10 gange. Ved at studere tekstmassen kunne forskerne fx se hvordan ordet “slaveri” var mest brugt under den amerikanske borgerkrig, og igen i 1960’erne da de sorte kæmpede for borgerrettigheder.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.