Fortidens fantastiske navne: Just Minus Jørgensen. Slagtersvend. Arthur Maximinus Ahlin, kunstner (sandsynligvis med overtræk på kontoen)

Posted in Uncategorized | Comments Off on Fortidens fantastiske navne: Just Minus Jørgensen. Slagtersvend. Arthur Maximinus Ahlin, kunstner (sandsynligvis med overtræk på kontoen)

Fortidens fantastiske navne: Franz Pfeffer von Salomon (1888-1968), kendt som Pfeffer von Salomon. Han var chef for SA fra 1925-30, men det er her hans forrygende navn der er i fokus. Det var nemlig ikke jødisk, men en adelig version af Salmon, altså laks. Peber til Laks.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Fortidens fantastiske navne: Franz Pfeffer von Salomon (1888-1968), kendt som Pfeffer von Salomon. Han var chef for SA fra 1925-30, men det er her hans forrygende navn der er i fokus. Det var nemlig ikke jødisk, men en adelig version af Salmon, altså laks. Peber til Laks.

Det der binder verden sammen. T-shirts var den form for undertrøje den amerikanske flåde gav sine mænd omkring 1900. Marlon Brando fik gjort t-shirten populær i filmen “Omstigning til Paradis” (A streetcar named desire) fra 1951. I dag er t-shirten udbredt over hele kloden.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Det der binder verden sammen. T-shirts var den form for undertrøje den amerikanske flåde gav sine mænd omkring 1900. Marlon Brando fik gjort t-shirten populær i filmen “Omstigning til Paradis” (A streetcar named desire) fra 1951. I dag er t-shirten udbredt over hele kloden.

Det der binder verden sammen. Elefantsnot eller lærertyggegummi, altså hæftemasse, blev opfundet i 1969 af amerikanske Bostik.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Det der binder verden sammen. Elefantsnot eller lærertyggegummi, altså hæftemasse, blev opfundet i 1969 af amerikanske Bostik.

Det der binder verden sammen. Gaffatape blev opfundet i 1959 af en lystekniker ved navn Ross Lowell. Han vandt en slags Oscar for film- og tvteknikere for sit innovative lyssystem, men det er gaffatape der sikrede ham evig ære og sammenhold for alverdens kabler, plader etc etc.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Det der binder verden sammen. Gaffatape blev opfundet i 1959 af en lystekniker ved navn Ross Lowell. Han vandt en slags Oscar for film- og tvteknikere for sit innovative lyssystem, men det er gaffatape der sikrede ham evig ære og sammenhold for alverdens kabler, plader etc etc.

Det der binder verden sammen. Strips blev opfundet i 1958 og kendes i hjemlandet USA som Ty-Raps.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Det der binder verden sammen. Strips blev opfundet i 1958 og kendes i hjemlandet USA som Ty-Raps.

En fjerdedel af den græske arbejdsstyrke udvandrede i årene 1950-70. I tresserne var det 117.000 grækere der forlod landet hvert år, så da turismen begyndte, manglede landet arbejdskraft.

Posted in Uncategorized | Comments Off on En fjerdedel af den græske arbejdsstyrke udvandrede i årene 1950-70. I tresserne var det 117.000 grækere der forlod landet hvert år, så da turismen begyndte, manglede landet arbejdskraft.

Mellem 1870 og 1926 udvandrede 15 millioner italienere til USA eller Argentina. Mellem 1945 og 1970 udvandrede 7 millioner italienere, først og fremmest til Vesttyskland.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Mellem 1870 og 1926 udvandrede 15 millioner italienere til USA eller Argentina. Mellem 1945 og 1970 udvandrede 7 millioner italienere, først og fremmest til Vesttyskland.

Danmark og Norge steriliserede også “uønskede”, ca. 6000 danskere og 40.000 nordmænd M/K.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Danmark og Norge steriliserede også “uønskede”, ca. 6000 danskere og 40.000 nordmænd M/K.

Instituttet for Racebiologi ved Uppsala universitet blev åbnet i 1921 og lukkede først i 1976. I de år var 60.000 svenskere blev steriliserede af racehygienjniske grunde.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Instituttet for Racebiologi ved Uppsala universitet blev åbnet i 1921 og lukkede først i 1976. I de år var 60.000 svenskere blev steriliserede af racehygienjniske grunde.

Racismen førhen: Herbert Morrison, der var den britiske udenrigssekretær (for Labour) mente i 1951 at Afrikas uafhængighed var som at “give et ti-års barn en nøgle, en bankkonto og et haglgevær.”

Posted in Uncategorized | Comments Off on Racismen førhen: Herbert Morrison, der var den britiske udenrigssekretær (for Labour) mente i 1951 at Afrikas uafhængighed var som at “give et ti-års barn en nøgle, en bankkonto og et haglgevær.”

Fodboldkrigen varede 4 døgn og var mellem Honduras og El Salvador i 1969. Et i forvejen anspændt forhold mellem de lande smeltede helt ned, da El Salvador gav Honduras mul med 3-0 sejr i VM-kvalifikationskampen. Omtrent 3000 mennesker mistede livet.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Fodboldkrigen varede 4 døgn og var mellem Honduras og El Salvador i 1969. Et i forvejen anspændt forhold mellem de lande smeltede helt ned, da El Salvador gav Honduras mul med 3-0 sejr i VM-kvalifikationskampen. Omtrent 3000 mennesker mistede livet.

Solkongen Ludvig d. 14. skinnede ikke just af renlighed. I hans livlægers dagbog, ført fra 1647-1711, badede han en eneste gang, nemlig i 1665. Ellers vaskede han sit ansigt hveranden dag med et lommetørklæde dyppet i cognac.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Solkongen Ludvig d. 14. skinnede ikke just af renlighed. I hans livlægers dagbog, ført fra 1647-1711, badede han en eneste gang, nemlig i 1665. Ellers vaskede han sit ansigt hveranden dag med et lommetørklæde dyppet i cognac.

Det var, i hvert i Frankrig og omegn, gængs at have en badekappe på når man badede. Så sent som i 1925 tvang nonnerne i et arbejdshjem for unge kvinder, pigerne til at bade i tunge badekapper. Selv når de badede alene.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Det var, i hvert i Frankrig og omegn, gængs at have en badekappe på når man badede. Så sent som i 1925 tvang nonnerne i et arbejdshjem for unge kvinder, pigerne til at bade i tunge badekapper. Selv når de badede alene.

I en takt og tone bog beregnet til kvinder, skrev forfatterinden Madame Celnart i 1833 at læserinderne burde lukke øjnene mens de tørrede deres kønsorganer efter et bad – for ikke at blive pirrede af deres egne kropsåbninger.

Posted in Uncategorized | Comments Off on I en takt og tone bog beregnet til kvinder, skrev forfatterinden Madame Celnart i 1833 at læserinderne burde lukke øjnene mens de tørrede deres kønsorganer efter et bad – for ikke at blive pirrede af deres egne kropsåbninger.

Verdens første nudistklub eller Freikörperklub, blev stiftet i 1898 i Essen, Tyskland.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Verdens første nudistklub eller Freikörperklub, blev stiftet i 1898 i Essen, Tyskland.

Det lader til at have været usædvanligt førhen at være aldeles nøgen under samlejet. Der er flere brevskrivere der berettede om at det var noget ganske særligt, nærmest kinky, hvis de var afklædte under akten. Det har naturligvis noget at gøre med de dårlige opvarmningsmuligheder, men også Det gamle Testamente, især 3. Mosebog, har en masse forbud om at blotte sit køn for en lang og indviklet en liste af personer, så de fleste nok bare har været påklædte hele tiden for at være på den sikre side

Posted in Uncategorized | Comments Off on Det lader til at have været usædvanligt førhen at være aldeles nøgen under samlejet. Der er flere brevskrivere der berettede om at det var noget ganske særligt, nærmest kinky, hvis de var afklædte under akten. Det har naturligvis noget at gøre med de dårlige opvarmningsmuligheder, men også Det gamle Testamente, især 3. Mosebog, har en masse forbud om at blotte sit køn for en lang og indviklet en liste af personer, så de fleste nok bare har været påklædte hele tiden for at være på den sikre side

“Menneskets kærlighed til havet er uselvisk. Vi kan ikke dyrke det, dets vand kan vi ikke drikke, i dets favn dør vi. Og dog, når vi er borte fra havet, føler vi at noget af vores egen sjæl tørrer i os, forsvinder som en opskyllet gople i det tørre sand.” Karen Blixen (i Aben fra 7 fantastiske fortællinger)

Posted in Uncategorized | Comments Off on “Menneskets kærlighed til havet er uselvisk. Vi kan ikke dyrke det, dets vand kan vi ikke drikke, i dets favn dør vi. Og dog, når vi er borte fra havet, føler vi at noget af vores egen sjæl tørrer i os, forsvinder som en opskyllet gople i det tørre sand.” Karen Blixen (i Aben fra 7 fantastiske fortællinger)

I 1855 i Danmark var forsørgernes kønsfordeling således: 80,5 % mænd, 19,5 % kvinder, i 1901 mænd 73,2 %, kvinder 26,8 %.

Posted in Uncategorized | Comments Off on I 1855 i Danmark var forsørgernes kønsfordeling således: 80,5 % mænd, 19,5 % kvinder, i 1901 mænd 73,2 %, kvinder 26,8 %.

I 1960 var kønsfordelingen skæv i Vesttyskland: 126 kvinder for hver 100 mænd.

Posted in Uncategorized | Comments Off on I 1960 var kønsfordelingen skæv i Vesttyskland: 126 kvinder for hver 100 mænd.